Μάθημα προετοιμασίας εξετάσεων

Το Μουσικό σχολείο Χίου καλεί του μαθητές που θα συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α΄Γυμνασίου σχολ. έτους 2016-2017, να προσέλθουν στον χώρο του σχολείου ,την Τρίτη 12:30 πμ , για να γνωρίσουν από κοντά το σχολείο και να παρακολουθήσουν μάθημα προετοιμασίας  εξετάσεων .

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στον χώρο του Μουσικού Σχολείου Χίου την Πέμπτη 16-6-2016 και ώρα 10:00 πμ.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016- 17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:    Υποβολή αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου το σχολικό έτος 2016-2017

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χίου, για το σχολικό έτος 2016-2017, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Μουσικό Σχολείο κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2016-2017 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν από 16 έως 22 Ιουνίου 2016. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Πέμπτη 16-6-2016 και θα διαρκέσει μία ή δύο ημέρες ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη.

Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες (δείτε και την σχετική Εγκύκλιο εισαγωγικών εξετάσεων 2016) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (τηλ. 2271081360).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με μεγάλη χαρά θα δεχτούμε στο σχολείο μας μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημοτικού, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το σχολείο μας και να ξεναγηθούν στους χώρους του, ύστερα από συνεννόηση στο τηλ. 2271081360.

ΑΙΤΗΣΗ

Εγκύκλιος εισαγωγικών εξετάσεων 2016

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ

Διήμερο παρουσίασης συνόλων Μουσικού Σχολείου Χίου

Αφίσα

Το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργανώνει διήμερο μουσικών εκδηλώσεων την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 7:00 μμ. Τα σύνολα του σχολείου (θεάτρου, κρουστών, κλασσικής μουσικής, παραδοσιακής μουσικής και χορωδίας) θα παρουσιάσουν την δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

Καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις και να χαράξουμε τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας διαφορετικής Παιδείας- αποστολή κάθε άλλο απλή μέσα στις συνθήκες που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία.

Η γιορτή μας αυτή γίνεται επομένως μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και η πολυδιάστατη προσφορά τους δεν στηρίζεται πάντα στον αναγκαίο βαθμό από την σύγχρονη πολιτεία, παρόλο που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο μουσική εκπαίδευση αλλά και  σφαιρική  καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στην διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΟΜΗΡΕΙΟΥ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 12-13-Απριλίου 2016

Πρόγραμμα Εκδήλωσης 12-13 Απριλίου 2016

 

Γνωρίζοντας το Μουσικό Σχολείο Χίου & τα μουσικά όργανα…

mousiko.logo

Γνωρίζοντας το Μουσικό Σχολείο Χίου & τα μουσικά όργανα…

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιήσει το Μουσικό Σχολείο ειδικά για τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού των Δημοτικών Σχολείων της Χίου, τη Δευτέρα 4 Απριλίου και την Τρίτη 5 Απριλίου 2016. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χίου θα παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο, τα μουσικά όργανα και τις ορχήστρες του.

Μέσα από ένα διαδραστικό τρόπο 250 μαθητές απ’ τα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μαθήματα μουσικής που διδάσκονται στο Μουσικό Σχολείο, για τις εξετάσεις εισαγωγής, να έρθουν σε επαφή με τα πνευστά, τα έγχορδα και τα κρουστά μουσικά όργανα αλλά και να γνωρίσουν την κλασική, την παραδοσιακή, την λαϊκή και την jazz μουσική.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ώρα 10:30, στο Μουσικό Σχολείο για τα Δημοτικά Σχολεία των Θυμιανών, του Καταρράχτη, της Καλλιμασιάς, του Κάμπου και την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 11:00, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου για τους μαθητές των σχολείων της πόλης της Χίου, του Βροντάδου.

Στο  πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, το Μουσικό Σχολείο Χίου επιδιώκει σταθερά  τη συμμετοχή του  σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προάγουν τη  μουσική τέχνη και προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών μας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εκτός Χίου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

Γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Το Σάββατο 26 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί η Γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Τα Μουσικά μας σύνολα θα παρουσιάσουν ένα μέρος της δουλειάς τους στους παρευρισκόμενους και  η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 18:00.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα Γενικής Συνέλευσης.

Δράσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από 19 έως 22-3-2016

koa_19-230316

Ο Δήμος Χίου και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας τους διοργανώνουν νέες δράσεις στη Χίο από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν σεμινάρια για βιολί, βιόλα βιολοντσέλο, τρομπέτα, τρομπόνι, πιάνο, ευρωπαϊκά κρουστά, που θα διεξαχθούν στο Μουσικό Σχολείο Χίου, συναυλία του Συνόλου Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην οποία θα συμμετάσχουν το σύνολο της κλασσικής ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χίου, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις στην Πινακοθήκη για μαθητές δημοτικών σχολείων.

Δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια έχει όλο το κοινό της Χίου, ανεξαρτήτου ηλικίας που ασχολούνται με τα παραπάνω όργανα. Απαραίτητη είναι η αίτηση συμμετοχής , η οποία επισυνάπτεται και θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να κατατεθεί συμπληρωμένη στο Μουσικό Σχολείο Χίου, μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, και ώρα 20:00, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου για να απολαύσουμε το Σύνολο Μουσικής Δωματίου «Ένωδον» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και για να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου που για πρώτη φορά θα έχουν την ευκαιρία να συμπράξουν επί σκηνής με μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σάββατο 19/03/2016

17:00-19:00 Σεμινάρια στο μουσικό σχολείο (βιολί, βιόλα βιολοντσέλο, τρομπέτα, τρομπόνι, πιάνο, ευρωπαϊκά κρουστά)

19:00 -21:00 Στο μουσικό σχολείο: πρόβα με σύνολα μουσικού Σχολείου & Φιλαρμονική Χίου

Κυριακή 20/03/2016

πρωί στο μουσικό σχολείο

10:00-11:30 Σεμινάρια στο μουσικό σχολείο (βιολί, βιόλα βιολοντσέλο, τρομπέτα, τρομπόνι, πιάνο, ευρωπαϊκά κρουστά)

11:30 -13:30 Στο μουσικό σχολείο: πρόβα με σύνολα μουσικού Σχολείου & Φιλαρμονική Χίου

απόγευμα στο Ομήρειο

20:00  Συναυλία του Συνόλου Μουσικής Δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «ΕΝΩΔΟΝ».

 

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν το σύνολο της κλασσικής ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου και η φιλαρμονική του Δήμου Χίου.

Δευτέρα 21/03/2016

10.00: 1η Εκπαιδευτική δράση στην Πινακοθήκη για δημοτικά σχολεία

11.30: 2η Εκπαιδευτική δράση στην Πινακοθήκη για δημοτικά σχολεία

Τρίτη 22/03/2016

11:30 : Εκπαιδευτική δράση στο Μουσικό Σχολείο – για το Μουσικό Σχολείο

Ο Διευθυντής

Κουτσοδόντης Αναστάσιος

αίτηση συμμετοχής στα σεμινάρια

2η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

αφίσα ημέρας

» 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016«

   Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Για το φετινό σχολικό έτος ορίστηκε η 5η Οκτωβρίου με θεματικό άξονα: «Τα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα».
Όπως όλα τα σχολεία, έτσι και το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργάνωσε μία σειρά από δραστηριότητες παρόμοιες με τα αγωνίσματα των Παραολυμπιακών αγώνων προς τιμήν της ημέρας. Έτσι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μπουν για λίγο στην θέση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

   Όλα τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες όπως των καλλιτεχνικών, της δημοσιογραφίας, της γραφιστικής, της μουσικής αλλά και του αθλητισμού. Τα παιδιά της τελευταίας ομάδας ασχολήθηκαν με μία σειρά παραολυμπιακών αγωνισμάτων (Βόλεϊ Καθημένων -sitting volleyball, ποδόσφαιρο τυφλών – Goalball, επιτραπέζια αντισφαίριση καθημένων , ρίψη ακοντίου καθημένων, παραλλαγή σκυταλοδρομίας τυφλών). Με το τέλος κάθε σταθμού οι αρχηγοί των ομάδων έπαιρναν ένα χρωματιστό κύκλο και έγραφαν μία λέξη (Ολυμπιακά ιδεώδη). Κάθε κύκλος ήταν μέρος ενός μεγάλου ολυμπιακού κύκλου. Με το τέλος των αγωνισμάτων ολοκληρώθηκε και η φιλοτέχνηση της δική μας ολυμπιακής σημαίας γεμάτη ολυμπιακά ιδεώδη.

WP_20151008_13_25_54_Pro

WP_20151007_10_28_01_Pro

Η ομάδα των καλλιτεχνικών ασχολήθηκε με τη δημιουργία μίας αφίσας για την ημέρα και τον σχεδιασμό των Ολυμπιακών κύκλων. Τα παιδιά έκαναν κατανομή αρμοδιοτήτων και ασχολήθηκαν με ιδιαίτερη χαρά με τις εργασίες που τους ανατέθηκαν. Τελικό αποτέλεσμα της εργασίας ήταν ένα πανό στο οποίο αναγράφονται τα Ολυμπιακά ιδεώδη, λέξεις και φράσεις που κατά τα λεγόμενά τους πρέπει να διέπουν όλη την ανθρωπότητα και η αφίσα της ημέρας.

WP_20151007_10_26_55_Pro

   Γενικά οι μαθητές έδειξαν ότι απόλαυσαν την διαδικασία και επίσης ότι κατανόησαν το μήνυμα της εκδήλωσης, δηλαδή ότι ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής αν βάλεις ένα στόχο θα τον πετύχεις, γιατί ένα είναι αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, αυτό που δεν θέλει! Κάποια από τα παιδιά που έλαβαν μέρος δέχθηκαν να μας περιγράψουν με λίγα λόγια την προσωπική τους εμπειρία. Ακολουθούν μερικές από τις δηλώσεις.

   «Νιώθεις ότι συμμετέχεις σε κάτι και νιώθεις επίσης έντονο το αίσθημα της ομαδικότητας». Ασπασία Β΄ Γυμνασίου Ομάδα Γραφιστικής
«Βιώνεις έστω και για λίγο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, αθλητές και μη». Σοφία Γ΄ Γυμνασίου Ομάδα Τριημιτονίων
«Ήταν μια όμορφη εμπειρία και θα ήθελα να το ξαναζήσω!». Δημήτρης Γ. Α΄ Γυμνασίου Ομάδα Τριημιτονίων
«Μου άρεσε που συμμετείχα στα αγωνίσματα και ήταν ενδιαφέρον που βρέθηκα στην θέση των αθλητών με ειδικές ανάγκες» Ιωάννα Γ΄ Γυμνασίου Ομάδα Delicious
Επίσης η κυρία Λέων η οποία ήταν στην ομάδα Heavy Duty μας εξέφρασε τα συναισθήματα της σχετικά με την εκδήλωση: «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μία τέτοια δραστηριότητα και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αν και θα ήθελα να έχω ένα πιο ενεργό ρόλο.     Πιστεύω πως σημασία έχει η συμμετοχή και όχι το οποιοδήποτε έπαθλο».
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο των Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία Κύριο Σίμο Παλτσανιτίδη που μας τίμησε με την παρουσία του, παρακολούθησε μερικές από τις δραστηριότητες και τέλος συμμετείχε σε κάποιες από αυτές.

WP_20151005_11_51_13_Pro

Η ομάδα δημοσιογραφίας