Νέα ώρα αγιασμού

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Διορθώνοντας την προηγούμενη ανακοίνωση περί του αγιασμού, σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα τελεστεί στον αύλειο χώρο του σχολείου μας τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 11:00 π.μ. Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο τελικά στις 10:30 π.μ (όχι στις 8:15, όπως αναφερόταν στην προηγούμενη ανακοίνωση).

Ο λόγος, για τον οποίο ανακοινώθηκε η προσέλευση των μαθητών να γίνει στις 8:15 αφορούσε εγκύκλιο του Υπουργείου, στην οποία αναφερόταν η εν λόγω ώρα προσέλευσης των μαθητών. Προκειμένου όμως να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία και άσκοπος πολύωρος συνωστισμός τους, αποφασίσαμε τη νέα ώρα προσέλευσής τους.

Α) Όσον αφορά στη μετακίνηση των μαθητών της Α Γυμνασίου ισχύουν τα εξής:

 Οι μαθητές θα μετακινηθούν και στην προσέλευση και στην επιστροφή με δικό τους μεταφορικό μέσο (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΝΗΤΑ). Μετά το πέρας του αγιασμού, ΑΦΟΥ ΑΠΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ), παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών της Α Γυμνασίου να προσέλθουν εντός του σχολείου για μια σύντομη ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου.

 Β) Όσον αφορά στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου:

 Β1. Όσοι μετακινούνται με λεωφορείο θα πρέπει να φροντίσουν για την προσέλευσή τους στο σχολείο. Η επιστροφή, θα γίνει κανονικά με λεωφορεία που θα κάνουν τα δρομολόγια προς πόλη και Βροντάδο και θα φύγουν από το σχολείο στις 12 μ.μ

Β2. Όσοι μετακινούνται με ταξί και μίνι βαν θα τα έχουν στη διάθεσή τους και για την προσέλευση και για την επιστροφή τους. Συγκεκριμένα, οι ώρες δρομολογίων είναι οι εξής:

Νένητα: 10:00 π.μ / Καταρράκτη 10:15 π.μ.

Αγ. Βάσσα/Καρδαμάδα: 10:00 π.μ.

Αρμόλια: 09:300 π.μ. / Διδύμα: 09:45 π.μ. / Καλλιμασιά 10:00 π.μ.

Βερβεράτο: / Βασιλεώνοικο: 09:30 π.μ.

Καρφά/ Μ. Λιμιώνα/Αγία Ερμιόνη: 10:10 π.μ. /10:15 π.μ. /10:20 π.μ.

Σπηλάδια: 10:10 π.μ.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου. Επίσης, προς αποφυγή συνωστισμού, δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο χώρο του σχολείου σε γονείς που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής

Αναστάσιος Κουτσοδόντης

Κατατακτήριες εξετάσεις για την πλήρωση κενών θέσεων μαθητών

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν από Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2020 έως το αργότερο την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 (8:00 πμ – 13:00 μμ), στο Μουσικό Σχολείο για να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Σχολείου.
Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα διενεργηθούν από επιτροπή καθηγητών στο χώρο του Σχολείου την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 π. μ..

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Ψήφισμα για το θάνατο της αγαπημένης συναδέλφου Χριστίνας Παπαδάκη

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Χίου μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου της αγαπημένης συναδέλφου Χριστίνας Παπαδάκη, η οποία υπηρέτησε στο σχολείο μας, συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020. Στη συνεδρίαση, ο Διευθυντής, αφού αναφέρθηκε στο ήθος, τη συνέπεια, την εργατικότητα και την άριστη σχέση της εκλιπούσης τόσο με τους συναδέλφους όσο και με τους μαθητές του σχολείου μας, αποφάσισε από κοινού και ομόφωνα με τον Σύλλογο των καθηγητών του σχολείου μας:

  1. Να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της συναδέλφου.
  2. Να διαθέσουν χρηματικό ποσό στη μνήμη της εκλιπούσης στο Μουσικό Σχολείο Σάμου.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή την ημέρα του Αγιασμού κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους στη μνήμη της εκλιπούσης.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν κείμενο στον τοπικό Τύπο και στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

Για τον σκοπό αυτό συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα.

Ο Διευθυντής

Αναστάσιος Κουτσοδόντης

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Μουσικού Σχολείου Χίου

Αποτελέσματα βαθμολογίας μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου

Στο συνημμένο αρχείο βρίσκονται τα αποτελέσματα βαθμολογίας των εισακτέων στην Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ:
Η πληροφόρηση των αποτελεσμάτων επιλαχόντων γίνεται μόνο μέσω προσωπικής
πληροφόρησης και παρουσίας, δίχως να επιτρέπεται ονομαστική αναφορά σε
προσωπικά στοιχεία ή δεδομένα άλλων μαθητών.

Λήψη αριθμού πρωτοκόλλου

Ενημερώνουμε τους μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και τους κηδεμόνες τους που έχουν υποβάλει αίτηση εισαγωγής για την Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου, αν ΔΕΝ έχουν λάβει ηλεκτρονικά τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της αίτησής τους, να επικοινωνήσουν με το σχολείο στα τηλέφωνα 2271081360 και 30361 την Τρίτη 23-6-2020, 9-12 π.μ.

Υποβολή αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου το σχολικό έτος 2020-2021

Σας γνωρίζουμε ότι για την εισαγωγή και εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χίου, για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο Χίου κατά το χρονικό διάστημα από 4 Μαΐου έως και 29 Μαΐου 2020.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2020-2021 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο.

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη.

Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (τηλ. 2271081360).

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας απευθείας την ηλεκτρονική φόρμα:

Φόρμα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης

Εναλλακτικά, παρακάτω επισυνάπτεται η αίτηση, η οποία συμπληρώνεται και αποστέλλεται στο e-mail του σχολείου.

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διέθεσε 4 φυλλάδια σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο απευθυνόμενη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συμμετοχή στις δράσεις του Chios Music Festival (3-8 Φεβρουαρίου 2020)

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου είχαμε ξανά τη χαρά να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους του Chios Music Festival. Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας ήταν πολυεπίπεδη και αφορούσε τις ακόλουθες δράσεις:

1. Τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 δύο συναντήσεις στα γηροκομεία της Χίου και των Καρδαμύλων σε συνεργασία με το πρόγραμμα «θάλλω» και τον θεατρικό οργανισμό Seven Eleven του Νότη Παρασκευόπουλου και της Κωνσταντίνας Μαλτέζου. Το πρόγραμμα αφορούσε ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με αποσπάσματα από τη «Δωδεκάτη νύχτα» του W. Shakespeare και μουσικά έργα δωματίου από το κλασικό ρεπερτόριο.

 2. Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 το πιανιστικό duoPiano for two” των Beata Pincetic και Χρήστου Σακελλαρίδη παρουσίασε νέες καινοτόμες τεχνικές της πιανιστικής τέχνης σε σεμινάριο που οργανώθηκε στο σχολείο μας.

 3. Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 τέσσερις μουσικοί με ρίζες από τη Συρία και την Αίγυπτο, ο Milad Khawam, o GHAYS, o Ahmad Hani και ο Salam Al Hassan ένωσαν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους με μαθητές του σχολείου μας και της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος “SoundRoutes” /Δημιουργική Ευρώπη, μέσω του οποίου προωθείται η κινητικότητα και η συνεργασία μεταξύ μουσικών που υπήρξαν πρόσφυγες ή μετανάστες. Το αποτέλεσμα της σύμπραξης κατέληξε στη συμμετοχή των μαθητών μας στη συναυλία που έδωσαν οι τέσσερις μουσικοί την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020) στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου.