Συμμετοχή μαθητριών μας σε εκδήλωση της εταιρείας Μούσα Ελληνική

Σε μια εποχή που οι συλλογικές δράσεις φαντάζουν ολοένα και πιο ουτοπικές, η συμβολή μας στην εκδήλωση «Η μικρασιατική μνήμη κι η προσφυγιά μέσα από τα μάτια των παιδιών της Χίου» της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Μούσα Ελληνική» με τη συμμετοχή 6 δημοτικών σχολείων της Χίου στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 ήταν ιδιαίτερα σημαντική…

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας Μαριέττα Γανιάρη και Σίλβια Παππά για τη συμμετοχή τους!

Δρομολόγια Λεωφορείων — Τετάρτη 12/9/2018

1ο δρομολόγιο: Αναχώρηση 6:55
Άγιος Μακάριος, Φαφαλίειο Στάδιο, Ερυθιανή, ΠΕΚΕΒ, Άγιος Ισίδωρος, Λειβάδια, ΙΚΑ, Άγιος Ιάκωβος, Μουσικό Σχολείο.

2ο δρομολόγιο: Αναχώρηση 7:00
Χίος, Τουρλωτή, Άγιος Γεώργιος Ορφανός, Μονοδέντρι, ΣΟΑ (φανάρι περιφερειακού), Δαλασσινού (Χότζα), Χριστός-Βαρβάσι, όπου γίνεται μετεπιβίβαση στο λεωφορείο του 3ου δρομολογίου.

3ο δρομολόγιο: Αναχώρηση 7:15
Χίος (Λιμάνι), Φάρκαινα, Χριστός-Βαρβάσι (μετεπιβίβαση 2ου δρομολογίου), Σχολεία Κλούβα, Βάγια, Κάραβελ, Μουσικό Σχολείο.

4ο δρομολόγιο: Αναχώρηση 7:20
Ευαγγελίστρια, Φωκά, Βαρβάσι, Φάρκαινα, Φραγκοβούνι, Θυμιανά, Μουσικό Σχολείο.

Σε όλα τα λεωφορεία υπάρχει η ένδειξη «Μουσικό Σχολείο», ή «Σχολικό».

Το τραγούδι της Πέτρας

Στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας Α΄και Β΄Λυκείου 2017-2018 με τίτλο  «Πελεκώντας το ευ των Θυμιανών» ,μία ομάδα μαθητών/τριων ασχολήθηκε με τη Θυμιανούσικη Πέτρα. Όλη η εργασία , η περιήγηση , η έρευνα  και η μελέτη απόκτησε εικόνα και ήχο μέσα στο 10λεπτο video που φτιάξαμε και καταθέσαμε στο διαγωνισμό cineμαθεια.

Το ταινιάκι μας κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία ντοκιμαντέρ «Κεντώντας το δέντρο της μνήμης» του 6ο μαθητικού κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου «CINEμάθεια, 2018».

Η 1η θεση ανέλπιστη αλλά και λυτρωτική. Ιδιαίτερη έμφαση δώθηκε στη μουσική επένδυση της από τους μαθητές Γιώργο Βενέτη (σαντούρι), Άγγελλο Μουστρίδη (Ούτι) και Χρήστο Τσιαδή (μπουζούκι)που μας έδωσε το βραβείο Μουσικής επένδυσης καθώς χαραχτηριστική ήταν και η συμβολή του μαθητή Ηλία Κολλιάρου στην δημιουργία αυτής, καθώς η αφήγηση του και το σταθερό του χέρι στα γυρίσματα, μας έδωσαν και το βραβείο Απόδοσης συνοδευτικού κειμένου και Φωτογραφίας.

 

Επισκεφτείτε το blog μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Βίντεο από το Διήμερο Παρουσίασης Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Χίου

Από το διήμερο παρουσίασης των Συνόλων του Σχολείου μας, στις 8 και 9 Μαϊου 2018, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Όταν η υπομονή των δασκάλων συναντά τον ενθουσιασμό των παιδιών, η εικόνα και η μουσική μιλούν από μόνες τους…

Σύνολο ΧορωδίαςΣύνολο Κιθάρας
Σύνολο Κλασικής Ορχήστρας
Σύνολο Χορωδίας Α’ Γυμνασίου

Σύνολο Παραδοσιακής ΟρχήστραςΔιήμερο σεμινάριο από τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Σχολείο μας (23-24 Ιουνίου 2018)

Όλοι μαζί μια αγκαλιά… Με κίνητρο τη μουσική και εμψυχώτριες την Εύη Νάκου και τη Βασούλα Δελλή, μαθητές του σχολείου μας μαζί με προσφυγόπουλα παρακολούθησαν βιωματικό σεμινάριο με θέμα τον μουσικό αυτοσχεδιασμό.

Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τους υπεύθυνους συνοδούς και διερμηνείς από τις προσφυγικές δομές του νησιού μας και το Chios Music Festival για την οργάνωση της δράσης!

 
 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2018 στο Οθωμανικό Λουτρό

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου και το Μουσικό Σχολείο Χίου θα γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2018 στην αυλή του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο της Χίου την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:30.

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου, έτσι όπως τα μελέτησαν και τα κατέγραψαν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Φραγκάκη.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μουσικές του Αιγαίου και των μικρασιατικών παραλίων. Θα ακουστούν τραγούδια και οργανικοί σκοποί της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών και το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί νοερά στα Δωδεκάνησα, ως τη Νίσυρο, τη Ρόδο και τη Σύμη.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πρώτο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου Κωνσταντίνος Μαυρέλης και Βασίλης Παπακώστας πήραν το 1ο βραβείο (για μαθητές Λυκείου) στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch, με το έργο τους Escape the Room.

Μπορείτε να δείτε τα συνολικά αποτελέσματα και τα υπόλοιπα βραβευμένα έργα στη σχετική σελίδα του διαγωνισμού.