Επιτυχημένη η συναυλία των Encardia

H “άγνωστη πέτρα” ή αλλιώς Encardia ήταν μαζί μας από το μεσημέρι του Σαββάτου(23-3-2013). Μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη όταν τα μέλη του συγκροτήματος με το που έφτασαν στη Χίο ζήτησαν να βρεθούν με τα παιδιά της Α’ Λυκείου .

Έτσι στο περίπτερο μας στην πλατεία Βουνακίου,όπου προπωλούσαμε εισιτήρια, έγινε και η πρώτη μελωδική συνάντηση του συγκροτήματος με τα παιδιά.

encardia     encardia

encardia     encardia

Το απόγευμα από τις 6:00 μ.μ το συγκρότημα έκανε πρόβες και ρύθμιζε τον ήχο του στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο. Τα παιδιά ήταν εκεί και παρακολουθούσαν .

7:50 ξεκίνησε η συναυλία τους. Το Ομήρειο γέμισε. O κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας.

Το κοινό μας ήταν απροσδιόριστης ηλικίας. Από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους. Άραγε θα κατάφερναν οι Εncardia να τους  ικανοποιήσουν;

Τη συναυλία άνοιξε το 3ο ΓΕΛ Χίου με τη χορωδία του κου Πιλαβά Μιχάλη και το τραγούδι “O άντρα μου πάε”  ….κλάμα της γυναίκας του μετανάστη. Το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Ένα τραγούδι που έγραψε και μελοποίησε ο Φρανκο Κορλιανό και πρωτοτραγούδησε εδώ στην Ελλάδα  η Μαρία Φαραντούρη στην ταινία ” Πολεμώντας” του Δημήτρη Μαυρίκιου το 1975. Υπήρξαν πολλοί ερμηνευτές και ανάμεσα τους η  Χάρις Αλεξίου και η Μαρινέλα, η Γαλάνη και η Καγιαλόγλου και η Ελένη Δήμου και φυσικά οι Εncardia!

3ο Λύκειο     3ο Λύκειο Χίου

Ακολούθησαν τα παιδιά της Α’ Λυκείου του σχολείου μας. Παρουσίασαν επί σκηνής το τραγούδι που τα μάγεψε και ήταν η αρχή για να γνωρίσουμε όλοι μας τους Encardia .  “Santu Paulu Nuovo ” τραγούδι στον Άγιο Παύλο, μία tarantella pizzica γραμμένη από τους Εncardia.

Α Λυκείου Μουσικού Σχολείου Χίου     Α Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Τραγούδι : Φιλέλια Δημητρακοπούλου, Κων/να Κανελλοπούλου, Μιχάλης Μαρτάκης

Ακορντεόν: Ευγενία Δελιού

Ταμπουρέλο : Κογιαλός Κων/νος

Κιθάρα: Ντέα Ζετάι

Χορός: Αγριππίνα Σταμούλη, Αλίκη Βασιλάκη,  Αναστασία Φύσσα, Ανδριάννα Νεαμονίτη, Διονύσης Μουστρίδης, Πλάτωνας Ψωμαδάκης, Πρόδρομος Κουτσοδόντης.

Και ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους Εncardia δηλαδή τον Κωσταντίνο Κωνσταντάτο (φωνή, μαντολίνο και νταούλι), τον Βαγγέλη Παπαγεωργίου (φωνή , ακορντεόν) , τον Μιχάλη Κονταξάκη      (  κιθάρα ) , Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι), Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) , την  Γιάννα Χαμαλέλη( χορός). Πρώτο τους τραγούδι Agapi mou fidella από τον ομώνυμο τους δίσκο .Ακολούθησε ένα δίωρο γεμάτο τραγούδι ρυθμό και χορό . Barbarossa, La Tarantella del Gargano, Mhterra, Kalinifta μερικά από τα τραγούδια που μας πλάνεψαν.

Η βραδιά ήταν μαγική. Και για ένα πράγμα είμασταν σίγουροι. Πως οι Εncardia κατάφεραν με την υπέροχη μουσική τους να ξορκίσουν το κακό ( αυτό άλλωστε είναι και η ταραντέλλα) και όλοι, μικροί και μεγάλοι, να διασκεδάσουν και να φύγουν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.

συναυλία 23-3-2013 ΟΜΠΚΧ

 

 

Τους ευχαριστούμε πολύ για την ευγένεια τους και για την φροντίδα τους. Το ταμπουρέλλο που μας δώρισε ο κος Κωνσταντάτος  , τα μπλουζάκια, το cd ήταν απλά μια μικρή χορηγία προς το σχολείο μας.

Αυτό για το οποίο εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ είναι για το ποιοτικό και ρομαντικό δρόμο που έδειξαν στα παιδιά πως μπορεί να υπάρχει στο χώρο του επαγγελματικού τραγουδιού. Ένα υγιές πρότυπο ,τόσο απλό και τόσο αληθινό.

 

συναυλία 23-3-2013 ΟΜΠΚΧ

συναυλία 23-3-2013 ΟΜΠΚΧ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

συναυλία encardia 23-3-2013 ΟΜΠΚΧ

συναυλία encardia 23-3-2013 ΟΜΠΚΧ

Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνουν και ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε και κάποια άλλη στιγμή επί σκηνής!